سخت افزار

در زمینه سخت افزار

سخت افزار

در زمینه سخت افزار

کارت شبکه

کارت شبکه

در هنگام پیاده سازی یکی از مولفه های سخت افزاری مهم در شبکه کامپیوتری کارت شبکه می باشد.

هر سیستم حرفه ای که در شبکه قرار می گیرد ضروری است که دارای کارت شبکه باشد. کارت شبکه ، ارتباط بین کامپیوترها با رسانه انتقال را فراهم می سازد.

در کامپیوتر های امروزی بر روی مادربرد شان رابط شبکه ای onboard قرار گرفته است . کامپیوترهای قدیمی یا برخی از کامپیوترهای جدید که از رابط شبکه ای onboard محروم شدند ، در هنگام ارتباط به شبکه ، کارت شبکه بایستی نصب گردد در غیر این صورت در شبکه قرار نمی گیرند.

کارت شبکه دارای وظایفی می باشد از قبیل :

ارتباط بین کامپیوتر و محیط انتقال.

تبدیل داده : داده ها روی گذرگاه کامپیوتر به شکل موازی قرار گرفته و در جریان می باشند . طرز حرکت داده ها روی رسانه انتقال درشبکه به شکل سریال می باشد .

وظیفه ترانسیور کارت شبکه این است که داده ها را از حالت موازی به سریال و سریال به موازی تبدیل کند.

آدرس منحصربفرد سخت افزاری فراهم می نماید : آدرس سخت افزاری یا همان مک درون تراشه ROM در کارت شبکه هک شده است. آدرس MAC در لایه دوم یعنی Data Link مدل OSI قرار گرفته است . مک ، یک آدرس منحصربفرد برای کامپیوترهای درون شبکه ، ایجاد می نماید . پروتکل های TCP/IP دارای سیستم آدرس دهی منطقی یا آدرس IP ، می باشند . آدرس منطقی به آدرس سخت افزاری ترجمه می شود و سپس داده بوسیله ی کامپیوتر دریافت می گردد.

یک کارت شبکه چگونه انتخاب می شود و چه مشخصاتی را باید در نظر گرفت :

معماری به کار رفته در شبکه با کارت شبکه مطابقت داشته باشد : انواع مختلفی از کارت شبکه موجود است که بستگی به معماری به کار رفته در شبکه اترنت ، توکن رینگ دارد . معماری که همه از آن استفاده می کنند در شبکه های کوچک و بزرگ اترنت می باشد.

با throughput شبکه نیز مطابقت و هماهنگی داشته باشد :در شبکه اترنت سریع که با سرعت 100Mbps پیاده سازی می شود استفاده از کارت شبکه اترنت با سرعت 10Mbps معقول و مناسب نمی باشد و بایستی از کارت شبکه 100Mbps استفاده نمود که مشکلی در شبکه ایجاد نکند.

با مدل اسلات های خالی مادربرد نیز هماهنگی داشته باشد : کارت های شبکه متنوع با نوع اسلات مادربرد نیز بایستی سازگاری داشته باشد. کارت های شبکه PCI داخل اسلات خالی PCI و کارت های مدل ISA در اسلات های ISA قرار می گیرند . کارت شبکه هماهنگ با یکی از اسلات های خالی درون مادربرد، انتخاب می شود.

بافرینگ : حافظه تراشه ها بر روی کارت شبکه جای گرفته و با نام بافر به کار می رود .برای نگه داشتن اطلاعاتی که منتظرند تا پردازش شوند و یا اطلاعاتی که باید در شبکه منتشر شوند ، به کار گرفته می شوند.

کامپیوترهائی که DMA را ساپورت می نمایند، قابلیت فرستادن و گرفتن داده از حافظه را به صورت مستقیم و بدون استفاده از پردازنده ارائه می کنند.

کارت های شبکه چنان طراحی شدند که به صورت مستقیم و بدون به کار بردن پردازنده کامپیوتر و یا رابط دیگر به حافظه RAM کامپیوتر دسترسی داشته باشند .

مشخصه بالا به کارت های شبکه این امکان را می دهد که بتوانند bus را کنترل کنند و داده را به حافظه RAM کامیپوتربفرستند یا بگیرند.

نصب کارت شبکه

نصب کارت شبکه دارای مراحلی می باشد که در ادامه مقاله تخت جمشید آن ها را توضیح می دهیم.

ابتدا کیس کامپیوتر را باز کرده و سپس کارت شبکه را در یکی از اسلات های آزاد نصب نمایید.

بعد از این مرحله کیس حرفه ای کامپیوتر را بسته و سپس کابل شبکه را به پورت کارت شبکه که در پشت قرار دارد متصل نمایید.

سپس کامپیوتر حرفه ای را راه اندازی نمایید . اگر کارت Plug&Play خریداری کرده باشید و سیستم عامل شما تکنولوژی Plug & Play را ساپورت کند ،فقط کاری که شما موظف به انجام آن هستید این است که دیسکت و یا CD درایور کارت شبکه را در درایو قرار داده و مراحل نصب را انجام دهید و اگر سیستم عامل قابلیت شناختن سخت افزارهای تازه را ندارد، نصب کارت شبکه باید به روش دستی اعمال شود و بعد از این مراحل مطمئن شوید که چراغ کارت شبکه سبز است.

امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم اطلاعات مفیدی را به شما در شناخت و انتخاب یک کارت شبکه خوب منتقل کرده باشیم .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.